ZONBESCHERMING VOOR JOUW HUIDTYPE
Let goed op, zonnestralen zijn kleurenblind.

Of je nu een lichte huid hebt of een natuurlijk donkere, je loopt het gevaar dat je huid beschadigd raakt door de zon. Daarom moet je je altijd insmeren met zonnecrème. Maar er zijn natuurlijk verschillen, zoals de beschermingsfactor (SPF), hoe vaak je de zonnecrème aanbrengt en algemene voorzorgsmaatregelen die afhangen van het pigment in je huid. Dus laten we een kijkje nemen.

ZONBESCHERMING VOOR JOUW HUIDTYPE

#1

LICHTE HUID

De uv-stralen van de zon zijn genadeloos. Ze uitdagen heeft geen zin, echt niet. Daar heb je alleen jezelf mee. Daarom moet je je met zonnecrème insmeren op alle lichaamsdelen die aan de zon blootgesteld worden. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe beter. Maar ook als het bewolkt is, komen de uv-stralen er gewoon doorheen. En jij moet je huid extra beschermen. Onze zonnemelk met SPF 50 is gemakkelijk in te smeren. Bovendien is het slim in de felle zon een T-shirt, grote hoed en een zonnebril te dragen. En het is aan te raden om het heetste deel van de dag in de schaduw door te brengen, bijvoorbeeld onder een parasol. Of in een regenpak.

#2

LICHT GETINTE HUID

Mensen met deze huid hebben vaak een Aziatische, Indiaanse, Zuid-Amerikaanse of Mediterrane achtergrond. Jij weet dat je minder kwetsbaar bent voor de zon dan jouw bovengenoemde vrienden, maar je zult toch enkele maatregelen moeten nemen om je huid te beschermen. Het feit is gewoon dat iedereen gevoelig is voor de zon. Het is waarschijnlijk geen probleem als je een beetje door de stad struint, maar zodra je op het strand ploft zul ook jij maatregelen moeten treffen om je tegen de zon te beschermen. Met een gemiddelde beschermingsfactor, ten minste SPF 15, zul je het een tijdje langer uithouden dan je vrienden met een lichte huid. En ook je ogen zijn net zo gevoelig als die van iedereen, dus draag een zonnebril met uv-bescherming. Verzorging en er cool uitzien: multitasking pur sang!

#3

DONKERE HUID

Donkere, zwarte huidtypes bevatten veel huideigen melanine waardoor ze bijna twee keer zo goed tegen uv-straling kunnen als mensen met een lichte huid. Nice..! Helaas wil dat nog niet zeggen dat je dan volledig ongevoelig voor de zon bent. Daarom moet je ook stappen ondernemen om je tegen verbranden te beschermen. En je hoeft niet bang te zijn dat zonnecrème als een soort krijtlaag op je huid gaat zitten, er zijn prima producten verkrijgbaar die perfect door je huid worden opgenomen. Dus geen smoesjes meer, SPF 15 is prima voor jou.