BEN JE NAAR IETS OP ZOEK?

BEN JE NAAR IETS OP ZOEK?

Waar gaat je vraag over?
De volgende vragen worden ons vaak gesteld. Goede kans dat je hieronder het antwoord vindt dat je zoekt.

 • ALGEMEEN

  1. Waarom is de lijst met ingrediënten in het Engels?

   Aan de hand van de lijst met ingrediënten kunnen mensen met een allergie voor aankoop controleren of het product bestanddelen bevat waarvoor ze allergisch zijn. Dat is mogelijk dankzij het gebruik van uniforme benamingen binnen Europa.

   Hiertoe heeft een internationaal comité (INCI: International Nomenclature Cosmetic Ingredients) een nomenclatuur opgesteld die alle fabrikanten van cosmetische producten moeten gebruiken. Bij vragen over individuele ingrediënten kun je rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij geven je dan graag meer informatie.

  2. Hoe testen jullie de huidtolerantie van NIVEA MEN producten?

   De huidtolerantie van onze producten wordt zorgvuldig getest voor we ze op de markt brengen. Deze testen worden door onze onderzoeksafdeling uitgevoerd en gecontroleerd door onafhankelijke onderzoeksinstituten. Het is echter niet mogelijk om intolerantiereacties volledig uit te sluiten. Deze kunnen worden veroorzaakt door individuele overgevoeligheid voor één van de ingrediënten in het product.

  3. Is een product echt alcoholvrij als je bijvoorbeeld cetylalcohol in de lijst met ingrediënten aantreft?

   Binnen de chemie bestaat er een groep bestanddelen die collectief als 'alcohol' worden aangeduid. Hun fysieke toestand varieert van vloeibaar tot vast en ze beschikken ieder over verschillende kenmerken. Als er 'geen alcohol' op een product staat, dan verwijst dit naar ethylalcohol, een bestanddeel dat ook in alcoholische drankjes zit.

   In cosmetische producten zorgt ethylalcohol voor een verfrissend en revitaliserend effect. In de volledige ingrediëntenlijst op de verpakking wordt ethylalcohol aangeduid als 'alcohol' of 'alcohol, denat'.  De alifatische alcoholen (bijv. cetearylalcohol of lanoline) zijn vaste stoffen. Deze vetalcoholen worden bijvoorbeeld gebruikt als emulgator met een voedend effect die het product de nodige consistentie geeft.

  4. Hoe hoog is het watergehalte in crèmes/lotions?

   Het watergehalte van alle emulsies op de markt (onafhankelijk van de producent) ligt tussen circa 70 en 90%. Recente wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat het vochtinbrengende effect een kalmerende werking heeft op de gevoelige huid.

   Het watergehalte van NIVEA Crème is ongeveer 70%. Het is een water-in-olie-emulsie. NIVEA Crème is al decennia lang populair dankzij een uitstekende huidtolerantie en uitstekende voedende eigenschappen.

 • SCHEREN

  1. Wat scheert beter: nat of droog?

   Dat hangt af van de conditie van je huid en van wat je gewend bent (droog scheren wordt bijvoorbeeld aangeraden voor mensen met chronische acne). Het voordeel van nat scheren is de grondigheid waarmee je de haartjes wegscheert, droog scheren biedt daarentegen weer meer snelheid en gemak. In beide gevallen moet je na het scheren je huid helpen snel te herstellen door de juiste aftershaveproducten te gebruiken, bijv. aftershave die met vochtregulerende bestanddelen en vitamines is verrijkt.

   Nat én droog scheren ineen kan met het Philips Moisturising Shaving System - een elektrisch scheerapparaat met NIVEA MEN skincare-expertise.

  2. En als ik mezelf snij?

   Vaak volstaat koud water om kleine scheerwondjes te stelpen. Een antibacteriële en bloedstelpende stift helpt bij hevigere bloedingen (verkrijgbaar bij de drogist).

  3. Na het scheren is mijn huid bijna altijd geïrriteerd met rode vlekjes. Hoe komt dat?

   Dit kan meerdere oorzaken hebben:
   Scheer je tegen de richting van de haargroei in?
   Druk je te hard op het scheermesje?
   Gebruik je sterk geurende scheerproducten die alcohol bevatten?
   Wrijf je na het scheren je huid droog met een handdoek in plaats van je huid droog te deppen?
   Of gebruik je een elektrisch scheerapparaat dat de baardstoppels uit je huid trekt?

   Dit gebeurt vaak ook bij een te lage stand... Raadpleeg een huidarts als het probleem blijft voortduren.

  4. Ik heb vaak last van ingegroeide baardhaartjes. Hoe komt dit en hoe kan ik dit vermijden?

   Ingroeiende haartjes zijn vaak het gevolg van een verkeerde scheermethode.

   Regel nummer 1 bij het nat scheren is dat je nooit tegen de haargroeirichting in moet scheren! Hierdoor worden de gezichtshaartjes snel uitgetrokken, wat de huid onnodig irriteert en zelfs ontstekingen tot gevolg kan hebben. In een erg hoornachtige huid kan het baardhaar nog moeilijker uitgroeien. Het haar blijft dan onder het oppervlak zitten en groeit naar binnen.

   Tip: regelmatig scrubben verwijdert dode huidcellen. Last-but-not-least: als je een bijzonder slechte huid hebt, kunnen de haarzakjes vervormen en raakt vaak de haargroeirichting verstoord. Dit kan leiden tot onderhuidse haargroei. Ingegroeide baardhaartjes kun je vaak (voorzichtig!) verwijderen met een pincet, maar alleen als er nog geen rood vlekje rond het haartje zichtbaar is. In dat geval moet je een huidarts raadplegen.

  5. Wat is het verschil tussen scheergel, scheerschuim en scheercrème?

   De keuze voor een scheerproduct is gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur.

   Het voordeel van een scheerschuim is dat het snel en rechtstreeks uit de bus kan worden gespoten.

   Scheergel daarentegen moet je eerst in je hand spuiten. Je hoeft niet eerst met de bus te schudden. Met een kleine hoeveelheid scheergel creëer je veel schuim door cirkelvormige bewegingen met je vingers te maken.

   Scheren met een scheercrème is de klassieke manier van scheren. Hiervoor heb je wel een vochtige scheerkwast nodig die je in cirkeltjes over je kaaklijn beweegt tot er een romige schuimlaag ontstaat.

 • AFTERSHAVE

  1. Heeft NIVEA MEN ook alcoholvrije aftershaves?

   Ja! Er is de NIVEA MEN Sensitive-productlijn, speciaal voor de gevoelige huid (witte verpakking).

  2. Mag ik de aftershave achterwege laten?

   Het gebruik van aftershave is niet strikt noodzakelijk, maar vormt wel een mooie afsluiting van een goede scheerbeurt. Een dagelijkse scheerbeurt zorgt ervoor dat je gezichtshuid zwaar wordt belast. Door het juiste aftershaveproduct te gebruiken, kun je je huid verzachten en beschermen tegen irritaties.

   De verzorgende aftershaves van NIVEA MEN voeden de huid met lipiden, waardoor de huid zachter aanvoelt na het scheren. De vitamines en provitamines beschermen de huid en ondersteunen het regeneratieproces.

  3. Mijn huid is erg gevoelig. Als ik na het scheren een aftershave gebruik, begint mijn huid te branden. Is er iets anders dat ik na het scheren kan gebruiken?

   Het alcoholgehalte en de geparfumeerde stoffen in je aftershave zijn ongetwijfeld de oorzaak van dat branderige gevoel. Probeer een product te gebruiken dat geurloos is en geen alcohol bevat en dat daarmee vriendelijker voor de huid is.

  4. Ik gebruik aftershave. Is het normaal dat mijn huid na het scheren brandt?

   Nee, natuurlijk niet. Het branderige gevoel wordt veroorzaakt door de alcohol die in de meeste aftershaves zit. Aangezien het belangrijkste van een aftershave het verzorgende aspect is, kun je beter producten gebruiken die weinig of geen alcohol bevatten. Deze aftershaves branden niet op de huid en garanderen een optimale huidverzorging.

 • GEZICHTSVERZORGING

  1. Waarom moet ik als man speciale huidverzorgingsproducten gebruiken?

   De gezichtshuid van een man verschilt in veel opzichten van die van een vrouw. De huid van een man is tot 30% dikker en bevat een dichter netwerk van onderhuids vetweefsel, de subcutis. Deze huid heeft ook sterkere waterbindende eigenschappen, waardoor hij vaak steviger en strakker lijkt dan een vrouwenhuid. Een mannenhuid droogt bovendien minder snel uit en ontwikkelt daarom minder snel rimpels.

   De huid van een man heeft een hoger vetgehalte. Jonge mannen zullen daardoor vaker last krijgen van mee-eters en andere onzuiverheden. Het onderzoeksteam van NIVEA MEN ontwikkelde daarom het 4-stappen zorgsysteem – van reiniging, scheren en aftershave tot huidverzorging – dat specifiek is afgestemd op deze speciale behoeften.

  2. Wat is Q10?

   Q10 is het huideigen co-enzym dat de cellen energie geeft. De hectiek van het hedendaagse leven, stress en milieuverontreiniging verhogen de behoefte van de huid aan Q10. De Revitalising Cream Q10 van NIVEA MEN voorziet de huid van dit essentiële co-enzym, waardoor de huid van binnenuit kan regenereren.

  3. Heb ik in de winter en bij lage temperaturen een andere gezichtsverzorging nodig dan in de zomer?

   Door lage temperaturen en de droge lucht in verwarmde ruimtes droogt onze huid sneller uit en heeft hij meer vocht nodig. Wij raden tijdens de winter dan ook aan een rijke voedende crème te gebruiken die niet alleen hydrateert, maar ook helpt het vocht langer vast te houden. Ook raden wij aan in de winter een rijk nachtverzorgingsproduct en een lagere zonnebeschermingsfactor te gebruiken.

  4. Waarom krijg ik donkere kringen en zwellingen onder mijn ogen en helpt een oogcrème hiertegen?

   Donkere kringen en zwellingen onder de ogen kunnen worden veroorzaakt door slaapgebrek of een ongezonde levensstijl. De microcirculatie in het gebied rond de ogen is bijzonder zwak, waardoor het metabolisch afval al gauw trager wordt afgevoerd. Door een gebrek aan slaap of alcoholgebruik kunnen er storingen optreden, wat zich uit in gezwollen oogleden. Om de moeilijk afbreekbare stoffen kwijt te raken, zetten de bloedvaten uit. Aangezien de huid onder de ogen bijzonder dun is (zo’n 0,5 mm in vergelijking met 2 mm op andere plaatsen), zijn de bloedvaten in dit gebied zichtbaar als een donkere verkleuring.

   Een afkoelende oogcrème onder de ogen inmasseren kan soelaas bieden: de donkere kringen en zwellingen nemen zichtbaar af.

 • WEBSITE

  1. Waarom vind ik geen producten zoals zonnebrandproducten of bodylotions op de website?

   Op de NIVEA MEN website worden momenteel alleen producten getoond die specifiek voor mannen zijn ontwikkeld. Op onze NIVEA website, www.NIVEA.nl, zie je alle NIVEA producten voor mannen én vrouwen.

  2. Waarom is er geen NIVEA MEN website voor mijn land?

   NIVEA MEN is voortdurend bezig lokale NIVEA MEN websites voor alle landen te ontwikkelen. Aangezien deze ontwikkeling een continu proces is, hopen we in de nabije toekomst ook een website voor jouw land te kunnen toevoegen.

  3. Waarom kan ik niet de hele website bekijken? Waarom krijg ik een bericht dat ik een Flash plug-in moet hebben?

   Zoals de meeste moderne websites maakt ook de website van NIVEA MEN voor bepaalde content gebruik van de Macromedia Flash technologie. Als je nog geen recente versie van de Flash plug-in hebt, kun je deze gratis downloaden op www.adobe.com.

  4. Ik krijg de tekst op het scherm niet goed te zien. De tekst is vervormd of staat op de verkeerde plaats.

   Problemen met de tekstweergave kunnen het gevolg zijn van je browserinstellingen (d.w.z. de tekstgrootte kan te hoog zijn ingesteld). Het kan ook zijn dat je een browser gebruikt waarvoor de website van NIVEA MEN niet geoptimaliseerd is. De beste resultaten krijg je met de volgende versies (of hoger): Internet  Explorer 9.0, Mozilla Firefox 12, Safari 6 of Chrome 19.

  5. Maakt de website van NIVEA MEN gebruik van cookies?

   Met de cookies op de NIVEA MEN website wordt de website eenvoudiger in het gebruik en kunnen gebruikers persoonlijke instellingen of voorkeuren opslaan. Eventuele  cookies verlopen zes maanden na je bezoek aan de NIVEA MEN website. Je kunt het aantal cookies op je computer beperken door je browserinstellingen te wijzigen (zie documentatie bij je browser).